Je haar verzorgen in de zomer, hoe doe je dat?

Nu het zomer wordt krijgt je haar steeds meer te voortduren. Je gaat zwemmen, naar het strand, en ook de zonnestraling is niet heel goed voor je haar. Wil jij weten hoe je je haar het beste verzorgd? Lees dan verder en enjoy!

 

Image

 

Door het warme weer heb je vaak minder zin om iets aan je haar te doen. Ik betrap mezelf er vaak ook op dat ik mijn haar in een knot steek en het minder goed verzorg, maar dit is juist wel nodig. Het zogenaamde effect wat je haar krijgt door te veel zout water, chloor en zon veroorzaakt een “lock shock”. Dit is het uitdrogen van de haarschacht waardoor de kleur kan vervagen en er kroes in kan komen. Een belangrijke tip is daarom ook ; verf je haar na de zomer als je er meer plezier van wilt hebben.

Image

 

Verzorg je haar met natuurlijke shampoo 

Je haar heeft net als je huid een goede bescherming nodig tegen de zon en zee. Voordat je op vakantie gaat ( of al voordat de zomer begint) kan je je haar hier het beste op voorbereiden. Dit kan je doen door het te pre-hydrateren. Door dit te doen versterkt en hersteld het haar van binnenuit, en het geeft een zachte finish.

Verzorg je haar met een conditioner

Een tweede belangrijke punt is het gebruiken van een conditioner. Dit repareert je haar doordat het vocht zich een soort van vastklampt aan je haar. Je haar word hier ook een stuk zachter van, en ook door conditioner versterkt je haar.

Geen alcohol, SLS of siliconen in shampoo

Vermijd alcohol, SLS ( Sodium Laurier Sultraat) en siliconen (vaak vermeld als dimeticon of trimethicone in de ingrediëntenlijst) in je shampoo. Deze producten zorgen ervoor dat je haar uitdroogt.

Zout en zand -korrels in het haar

Het is belangrijk voor je haar om het na het zwemmen / een dagje strand zo snel mogelijk te wassen. Als je dit niet doet heb je kans dat de zout en zand -korrels gaan jeuken, en dat wil je natuurlijk ook niet. Heb je lang haar? Draag het dan zo veel mogelijk omhoog, zodat je minder snel kans hebt dat er zout en zand in je haar komt.

Hydraterende shampoo en conditioner

Een eenvoudige hydraterende truc voor droog haar of haar dat is blootgesteld aan zon en zee, is biologische kokosolie. Breng een kleine hoeveelheid aan op uitgespoeld haar of schoon droog haar om vocht vast te houden (alleen op de uiteinden). Het is belangrijk om te weten dat als je de kokosolie op nat haar aanbrengt, het haar niet volledig zal drogen, dus kun je dit beter niet te doen vlak voordat je naar bed gaat. Of je het nu gebruikt op nat of op droog haar, overtollige kokosolie is makkelijk uit je haar te wassen.

Gebruik lauwwarm water met uitspoelen

Gebruik bij het wassen van je haar tijdens de zomer, lauwwarm water in plaats van heet water, en als het even kan, niet föhnen. Gun je haar wat rust tijdens de vakantie en laat de warme zomerlucht het natuurlijk opdrogen. Door je haar op een relatief constante temperatuur te houden en uitdrogende condities te vermijden zal het je makkelijk maken om je haar te verzorgen.

Voorkom breekbaar haar door je haar te kammen met een brede kam

Nat haar is snel breekbaar. Gebruik daarom geen fijne kam of borstel als het haar nat is, maar een houten kam met brede tanden om je haar weer in model te brengen. Spoel je haar na het wassen met koud water af, dan sluiten de haarschubben zich, wordt het haar minder pluizig én het laat je haar glanzen.

Vermijd apparaten met hitte

Ook ik gebruik graag een föhn en mijn stijltang, maar probeer dit in de zomer te vermijden. De hitte van deze artikelen doen niet veel goed voor je haar (eigenlijk helemaal niets). Laat je haar daarom drogen in de warmte, en gebruik die stijltang een keer niet. Het scheelt veel tijd, en je haar krijgt een kleine opknapbeurt, alleen maar fijn toch?

 

Wat vond jij van dit artikel ? En hoe bescherm jij je haar in de zomer?

 

Bron tips : http://www.djems.nl/tags/tips-voor-gezond-en-stralend-zomerhaar/

Advertisements

One thought on “Je haar verzorgen in de zomer, hoe doe je dat?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s